hester@haarmanager.nl | +31 (0) 6 453 947 84

Glanzend haar

 

 

Glans is mooi

Ik krijg heel vaak de vraag van mijn klanten: “Hester hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn haar meer glanst? Ik snap dat heel goed dat mijn klanten dat willen want glans geeft de indruk dat je haar gezond is! Glans is mooi! Tjah wie wil dat nou niet? Gezond haar dat niet beschadigt is glans van zichzelf, maar als dat bij jou niet het geval is zijn er heel wat dingen die je kan doen om je haar wél die glans te geven.

Als je haar glanst, glans jezelf ook helemaal mee!

Tegenwoordig zijn er veel mensen die hun haren kleuren, dit is een chemische behandeling en zorgt ervoor dat de haarschubben open gaan staan, doordat deze open gaan staan ontstaat er minder weerkaatsing van het licht. (Dus minder glans) Het is van belang dat je na een kleuring goed voor je haar zorgt zodat er een mooie glans op komt.

 

Hierover heb ik 7 tips voor je!

 

Tip 1:  Gebruik Chellophanes van Sebastian

Ik ben persoonlijk helemaal weg van deze kleuring. Ik zie het als een luxe product die echt doet wat ze beloven dat het doet. Ik heb er hele goede en mooie kleuringen mee gemaakt.

Chellophanes maakt het verschil bij een mooie kleuring, een kleuring met GLANS!

Chellophanes, is een ammoniavrije kleurglansbehandeling . Het is een 100% natuurlijke kleuring. De eerste semi- permanente professionele kleuring ter wereld. Deze kleuring heeft een formule die het haar versterkt, de natuurlijke vochtbalans beschermt en de glans van elk haar afzonderlijk verrijkt met transparante, natuurlijke uitziende kleur. De natuurlijke kleurpigmenten hechten zich aan de buitenste laag van de schubbenlaag in plaats van deze te openen zoals de meeste andere kleuringen. Perfect voor natuurlijk of reeds gekleurd haar dat snakt naar een onmiddellijke kleurboost.

Je kan het gebruiken bij bijvoorbeeld:

  • Je kleur opfrissen tussen twee kleuringen in
  • De perfecte kleurcorrector en finish voor gehighlight haar

Brengt weer leven in de huidige kleur en geeft verzorging aan je haar. Wil jij deze bijzonder mooie natuurlijk kleur? Of heb je er nog vragen over? Stel ze mij gerust!

 

Tip 2: Voeding met Omega-3
Een mooie glans over je haar zoals filmsterren hebben, krijg je niet alleen met een heel goede haarstylist. Ook Omega-3 vetzuren zorgen voor shine. Deze vetzuren zorgen voor een stimulatie en versterking van keratine die van nature aanwezig is in je haar. Door het aanvullen hiervan krijg je die extra glans die je zo graag wil!

Je vindt Omega-3 bijvoorbeeld in noten, vooral walnoten zijn rijk aan deze vetten, Maar ook avocado’s zijn een goede bron en zelfs een scheutje olijfolie kan geen kwaad. Alles wel met mate gebruiken, dus: een halve avocado, een scheutje olijfolie óf een handje noten per dag is meer dan genoeg. Teveel is nooit goed….

 

Tip 3: Gebruik een serum of een olie

Voor glanzend haar kun je een of twee drupjes olie of serum in je lengten en punten van je haar doen. Dit geeft meteen al veel glans. Pas op! Als je teveel gebruikt krijg je te vet haar. Een hele goede serum Young again van Kevin Murphy en de serum van Olaplex nr.7. Wil je precies weten welke voor jouw haar het beste is? Kom dan langs in de salon dan kan ik analyseren wat jouw haar nodig heeft.

 

 

Tip 4: Gebruik de juiste shampoo en conditioner

De juiste shampoo en conditioner/ masker zijn één van de belangrijkste dingen als het gaat om glans op je haar. Een goede basis is immers het halve werk. Maar welke verzorging (shampoo, conditioner, maskers) zijn nu het beste voor jouw haar? Je hebt bijvoorbeeld shampoo’s die vocht hydrateren en andere geven weer proteine aan je haar. Je ziet door de bomen het bos niet meer van alle mogelijkheden die er zijn. Het kan zo zijn dat je haar soms een andere verzorging nodig heeft als een half jaar daarvoor. Ik adviseer hierin ook altijd mijn klanten omdat ik het belangrijk vind dat je haar die verzorging krijgt wat op dat moment nodig heeft. Je zal ook merken dat je haar dan ook beter gaat zitten want de verzorging van je haar is het begin van de styling van je haar. Als de verzorging niet goed is, zal je haar of te droog, slap, dof zijn. Wil je ook een professioneel advies hierin? Kom dan een keer bij mij in de salon.

 

 

Tip 5: Slaap op zijde of satijn 

Een katoenen kussensloop wrijft en satijn glijdt! Zo simpel is het. En dat glijden werkt heel goed voor je haar en huid. Dat geeft je haar extra glans én je huid ziet er ’s ochtends niet kreukelig uit. Dus hoog tijd om eens je katoenen kussensloop te vervangen voor een satijnen. Je haar blijft namelijk beter in model na het slapen en gespleten haarpunten worden voorkomen door de glijdende en beschermende werking van het satijn.

 

 

Tip 6: Gebruik een goede borstel
En wel om twee redenen. Namelijk één: een slechte borstel kan ervoor zorgen dat je haar afbreekt en daardoor ziet je haar er pluiziger en dus ook minder glanzend uit. En twee: een góede  bijvoorbeeld gemaakt van varkens haar, verzorgt je haar én geeft het meer glans. Wat ik een hele goede borstel vind is een mason the pearson, dan heb je wel de tesla onder de borstels. Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met deze borstel toen ik meer werk deed backstage en voor fotoshoots. Voor een wat goedkopere goede borstel zou kan ik je zeker een finger brush adviseren.

 

Tip 7: Föhn je haar met de richting van je haarschubben mee.

Heb je wat langer haar? Dan kan ik je de tip geven die je heel goed kan helpen voor de sexy shiny look. Als jij je haar gaat fohnen plaats je het mondstuk van je föhn van boven naar beneden. Hierdoor föhn je de haarschubben mooi glad waardoor er meer glans op je haar ontstaat. Probeer het maar uit! Wil je een keer hier duidelijk uitleg over? Ik leg het je graag uit, plan dan een haardate bij mij of stuur mij een mail.

 

Ik zie je graag in de salon of online op Facebook. of  Instagram

Heb je vragen dan kan je mij die gerust stellen!

Liefs Hester

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *