hester@haarmanager.nl | +31 (0) 6 453 947 84

Haar in de Winter

 

 

Statisch haar
Ken je dat gevoel dat jij je muts af doet en dat je haar knettert en helemaal omhoog staat? Ben je net bij een zakelijke afspraak of een leuke date, heb jij dat weer!
Statisch haar komt heel vaak voor in de winter, want koude temperaturen en de verwarming zijn een ramp voor je haar.

Hoe kom je aan statisch haar?
Je krijgt statisch haar doordat de lucht in de winter een stuk droger is. Hierdoor kan je haar uitdrogen, meer gaan pluizen en statisch worden. Hoe vervelend statisch haar ook is, er zijn gelukkig verschillende manieren om statisch haar te voorkomen.

 

Hierover heb ik 7 tips voor je!

 

Tip 1: Gebruik Haarlak

Wil jij je statische haar temmen? Haarspray does the trick. Spray wat haarlak :session spray van Kevin Murphy op een kam of borstel en ga ermee door je haren. Ook een goeie tip: spuit een beetje haarlak in de binnenkant van je muts. Dit verkleint de kans op rechtopstaande haren aanzienlijk.

 

Tip 2:  Extra verzorging

Vooral droog en fijn haar wordt snel statisch. Belangrijk is om vooral in de winter je haar extra te verzorgen met een speciale shampoo en conditioner voor droog haar, die je haar vocht hydrateerd. Perfect voor in deze koude wintermaanden.

 

Tip 3:  Niet te vaak borstelen en kammen

Probeer je haar zo min mogelijk te borstelen en te kammen. Dit zorgt er juist voor dat je haren recht overeind komen te staan. Je kunt beter geen plastic of metalen borstel gebruiken, maar kies liever voor een borstel van nylon of varkenshaar.

 

Tip 4: Snelle oplossing

Zorg ervoor dat je altijd een klein busje haarlak of handcrème in je tas hebt. Beide helpen om je lokken snel te temmen (handig als je een belangrijk gesprek of een date hebt :P).

 

Tip 5 : Gebruik een droogtrommeldoekje

Wrijf een droogtrommeldoekje (die doekjes doe je samen met je was in de droger doet) over je statische haren en het probleem is opgelost! Ik heb het uitgeprobeerd en het werkt. Enne, je haren ruiken daarna nog lekker ook.

 

Ik zie je graag in de salon, online op Facebook of instagram waar ik je nog meer tips kan geven.

Succes met de koude maanden!

Liefs Hester
Haarmanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *