hester@haarmanager.nl | +31 (0) 6 453 947 84

Flirty blond hair

Hoera! De lente staat voor de deur. Weg met de winter!

De lente geef je altijd weer energie. Je hebt vaak weer zin om naar buiten te gaan, nieuwe kleding te kopen, misschien in je carbio rond te rijden en je haar sexy te laten wapperen, naar festivals te gaan of terrasjes pakken.

 

Flirty blond haar

Je zit op dat terras en je voelt je op en top vrouwelijk. Weet je hoe dat komt? Je bent vandaag naar de haarstylist geweest en je hebt een nieuwe look gekregen. Jij hebt nu namelijk prachtige shiny blonde haren.

Het is een feit (uit eigen ervaringen) dat er veel mensen zijn die in de lente weer naar een nieuwe lichtere haarkleur willen. Letterlijk de zon in je haar! Hiervoor zijn er allerlei verschillende technieken zoals bijvoorbeeld een sunkissed-look is of een balyage. Het gaat er vooral om wat bij jou en jouw haar past. Ik adviseer je graag hierover.

De nieuwe zomertrend

De blonde kleur mogelijkheden zijn eindeloos! We hebben in de afgelopen jaren veel koele blonde tinten gezien. Maar guess what, de trends zijn aan het veranderen en we zien o.a meer warmere blonde tinten terug komen. Zoals bijvoorbeeld: honeyblond, sandblond, copperblond, rosegold blond.

How to keep it flirty blond?

Voor de ervaren blondies onder ons weet je als geen ander dat een mooie blonde kleur verzorging nodig heeft. En dat er echt tijd geïnvesteerd moet worden om een mooie blonde kleur te behouden.

In de komende maand laat ik voorbeelden zien van de nieuwe blonde trends. Maar niet alleen dat, ik geef ook allerlei tips aan jou over hoe je flirty blond haar kan verzorgen en hoe ermee om te gaan. Deze zal ik delen op mijn facebook pagina Mooi haar. Wil jij mij volgen dan kun je hier klikken en de pagina een like geven.

 

Tip 1: Gebruik een shampoo en of conditioner/masker die speciaal voor jouw haarkleur gemaakt is door de haarstylist.

Een shampoo of conditioner/ masker die helemaal afgestemd is jouw haarkleur. Tailor made noemen we dit ook wel. Er wordt in de salon pigments van alfaparf milano aan de verzorgingsproducten toegevoegd zodat jouw haarkleur altijd optimaal van kleur is. Bij elke wasbeurt wordt je haar weer aangevuld met pigmenten die jouw haar nodig heeft.

 

Tip 2: Alleen je uitgroei oplichten

De kwaliteit van je haar is super belangrijk! Als je die teveel aantast dan zal dat ervoor zorgen dat je kleuren ook veel minder lang houdbaar zijn. Buiten dat zal je haar ook veel minder gezond uitzien. Voor een echte mooie blonde kleur is een specialist voor nodig.

Misschien ken je wel mensen waarbij je eens gezien hebt dat die teveel geblondeerd hebben? Haarstylisten (ja ik ga je nu een inside information geven) noemen die ook wel zuurkool haar en nog erger snot haar. Dat haar is zo kapot er zit bijna geen haarschub meer op, waardoor als het haar nat is het glibberig aan voelt (als snot) Dat kan niet de bedoeling zijn van mooi haar.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je haar in goed conditie blijft?

Als jij de uitgroei lichter gekleurd wil hebben, dan hoeft die ook alleen maar opgelicht te worden. Het kan zo zijn dat de kleur in de punten weer wat terug gelopen zijn, dan kun je na de highlights / ontkleuring nog een toner over je haar doen. Zodat het gehele haar weer een mooie blonde kleur krijgt.

Ik adviseer je hier graag in!

 

 

Tip 3: Neem de tijd!                                                                                                                                         Please take your time to get flirty blond hair. Want anders worden het echt geen verleidelijke lokken. Het kost namelijk tijd, het is een commitment aangaan met je kapper. Maar zie het als iets positiefs. Jij als hardwerkende vrouw die weinig tijd voor haarzelf heeft kan nu tijd maken voor jezelf. Boekje lezen, niks doen, lekker voor je uitstaren, je serie kijken op netflix enz enz enz.                                                                                                                            Ik heb een filmpje gemaakt om een indruk te krijgen van highlights zetten en wat er bij komt kijken.

 

Tip 4: Wil je minder uitgroei gevoel?                                                                                                                             Ik snap best dat je helemaal geen zin hebt om elke 6 of 8 weken naar de kapper wilt om je haar te highlighten. Wat ook mogelijk is om de aanzet iets dieper (donkerder) te houden waardoor de uitgroei minder opvalt. Dan is het ook mogelijk dat het steeds meer naar de punt de lichtere blonde kleur zichtbaar is. Deze techniek noemen we ook wel balyage. Morgen zal ik een paar voorbeelden posten van verschillende balyage.

 

Tip 5: Proteïne of hydratatie te kort? Of allebeide?                                                                                                    Haar bestaat voornamelijk uit proteïne, het helpt bij het behouden van de elastiteit van het haar. Het hersteld en maakt je haar sterker. Er zijn mensen die teveel proteïne in hun verzorging product niet fijn vinden omdat het haar dan droog aanvoelt. Het is dus belangrijk om te weten wat je haar nodig heeft om de balans te behouden. Mensen die bijvoorbeeld chemisch behandeld haar hebben , hebben meer proteïne nodig dan mensen met een volledige natuurlijk haarbos.                                                                                                                                             Maar laten we een test doen om te kijken wat jouw haar nodig heeft.

Wat moet je doen?    

*Trek een haar uit je hoofd

*Trek er zachtjes aan:

– veert je haar niet terug dan heeft je haar proteïnen te kort

– Knapt het haar af dan heeft je haar vocht tekort

– Knapt het af en is je haar gekronkeld daar waar het is afgeknapt? Dan heeft je haar hydratatie en proteïne tekort.

De kapper kan hier jouw advies geven welke producten het beste zijn voor jouw haar.

 

Tip 6: Touch up for pretty blondes                                                                                                                                 Een flirty blonde kleur flirty houden is wel heel erg fijn, toch? Om je haar die mooie blonde kleur te behouden kun je bijvoorbeeld na een paar weken een touch up doen. Het is gewoon een feit dat je kleur gaat vervagen. Dat is bijna bij elke kleur zo. Natuurlijk is het van belang dat je altijd goede producten voor je haar gebruikt om de kleur te behouden maar daarnaast is het ook van belang om je mooie blonde kleur weer een touch up te geven na een paar weken. Dus net die rose gold , sand, of misschien wel icyblonde gloed aan je haar te geven. We noemen dit ook wel het haar gaan tonen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een chellophanes treatment aan je haar te geven. Maak een afspraak bij je kapper en je zal weer stralen als nooit te voren.

 

Let the spring begin!

Liefs Hester

Haarmanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *